Εξαρση απάτης σχετικά με ταχυδρομικές αποστολές πακέτων

Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αυξημένες καταγγελίες που αφορούν σε παραπλανητικά μηνύματα, σε κινητά τηλέφωνα, στα οποία χρησιμοποιείται το όνομα των Κυπριακών Ταχυδρομείων.

Η Αστυνομία συστήνει προσοχή στο κοινό σχετικά με νέα απάτη που βρίσκεται σε έξαρση τις τελευταίες μέρες και αφορά σε μηνύματα σχετικά με ταχυδρομική αποστολή πακέτων και αποσκοπούν στην κλοπή χρημάτων και προσωπικών δεδομένων των πολιτών.

Συγκεκριμένα, μηνύματα αποστέλνονται τηλεφωνικά και αναφέρονται στην αποστολή πακέτων μέσω ταχυδρομικών υπηρεσιών, για τα οποία όπως ψευδώς αναφέρεται στα μηνύματα, πρέπει πρώτα να καταβληθούν δασμοί, ώστε στη συνέχεια να ολοκληρωθεί η παραλαβή των πακέτων. Τα τηλεφωνικά μηνύματα περιέχουν ηλεκτρονικό σύνδεσμο – link, τον οποίο καλούνται οι πολίτες να επιλέξουν/ ακολουθήσουν, ώστε να διευθετήσουν την πληρωμή των δασμών.

Καλούνται οι πολίτες που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα,  να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ΜΗΝ επιλέγουν/ ακολουθούν τους συγκεκριμένους ηλεκτρονικούς συνδέσμους, αφού υπάρχει ο κίνδυνος κλοπής χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς τους και υποκλοπής των προσωπικών στοιχείων τους.

Στις περιπτώσεις όπου πολίτες πράγματι αναμένουν την παράδοση ταχυδρομικών δεμάτων, συστήνεται όπως ελέγχουν για την πορεία των δεμάτων τους, είτε με επικοινωνία με τον πωλητή ή αποστολέα τους, είτε με επικοινωνία με τα Κυπριακά Ταχυδρομεία ώστε να διαπιστώνουν την αυθεντικότητα των μηνυμάτων.