Εγκαταστήστε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις λογισμικού και εφαρμογών

Οι ενημερώσεις λογισμικού και εφαρμογών περιέχουν σημαντικές ενημερώσεις ασφαλείας για την προστασία των συσκευών σας από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο.

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου εκμεταλλεύονται αδυναμίες στο λογισμικό και τις εφαρμογές για να επιτεθούν στις συσκευές σας και να κλέψουν την ταυτότητά σας. Οι ενημερώσεις λογισμικού και εφαρμογών έχουν σχεδιαστεί για να διορθώσουν αυτές τις αδυναμίες και να τις εγκαταστήσουν το συντομότερο δυνατόν, ώστε να διατηρήσουν τις συσκευές σας ασφαλείς.

Συχνά λαμβάνεται μηνύματα στον υπολογιστή σας, στο smartphone ή στο tablet σας τα οποίοα σας πληροφορούν ότι ένα λογισμικό ή μια εφαρμογή είναι έτοιμη να ενημερωθεί. Μην αγνοείτε αυτό το μήνυμα.

Τα λίγα λεπτά που χρειάζονται για να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε τις ενημερώσεις, θα σας εξοικονομήσουν σημαντικό χρόνο και προβλήματα μακροπρόθεσμα μειώνοντας τον κίνδυνο να πέσετε θύμα κλοπής ταυτότητας.

Οι ενημερώσεις λογισμικού και εφαρμογών δεν πρέπει να παρεμποδίζουν αυτό που κάνετε. Μπορείτε να επιλέξετε να τα εγκαταστήσετε τη νύχτα ενώ κοιμάστε όταν είναι συνδεδεμένη η συσκευή σας ή να ρυθμίσετε το κινητό ή το tablet σας για αυτόματη ενημέρωσή τους όταν είστε συνδεδεμένοι στο Wi-Fi.

Γιατί λοιπόν να μην δούμε τις συσκευές σας και να εγκαταστήσετε τις ενημερώσεις λογισμικού και εφαρμογών σας. Παρακάτω είναι μερικά χρήσιμα βήματα για να σας βοηθήσουμε να το κάνετε αυτό.

Μπορείτε εύκολα να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης αυτών των ενημερώσεων από την Apple, τη Microsoft και την Google.