Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Προστατευτείτε Εσείς και οι Δικοί σας


Το διαδίκτυο έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο για επικοινωνία, ενημέρωση, ψυχαγωγία, ψώνια, πληρωμές και πολλά άλλα. Όμως, όπως και στον πραγματικό κόσμο, έτσι και στο διαδίκτυο υπάρχουν κίνδυνοι.

Η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, έχει ετοιμάσει έντυπο και ηλεκτρονικό ενημερωτικό υλικό για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Το υλικό αυτό διατίθεται δωρεάν και είναι διαθέσιμο και online στους συνδέσμους που βρίσκονται πιο κάτω.

Στο υλικό αυτό θα βρείτε πληροφορίες για:

  • Τους πιο συνηθισμένους κινδύνους στο διαδίκτυο: phishing, malware, ransomware, cyberbullying, sexting, διαδικτυακή απάτη κ.α.
  • Τρόπους για να προστατευτείτε από τους κινδύνους: δημιουργία ισχυρών κωδικών πρόσβασης, εγκατάσταση λογισμικού ασφαλείας, ενημέρωση λογισμικού, προσοχή στα links και τα συνημμένα emails, αποφυγή κοινοποίησης προσωπικών πληροφοριών κ.α.
  • Συμβουλές για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από παιδιά και εφήβους: γονικός έλεγχος, συζήτηση με τα παιδιά για τους κινδύνους στο διαδίκτυο, ενθάρρυνση υπεύθυνης χρήσης του διαδικτύου κ.α.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο και να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτούμε

Προστατέψτε τον εαυτό σας, την οικογένεια και τους φίλους σας κατεβάζοντας και διαβάζοντας το ενημερωτικό υλικό της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε το διαδίκτυο ένα ασφαλέστερο μέρος για όλους!